Tuesday, August 16, 2011

Najib Fahmi Vs Azizan

http://3.bp.blogspot.com/_PQZM2qdhHmM/TLGoewu4blI/AAAAAAAAAA4/P5NU58Kn5tQ/s1600/Memorandum_isu_kenaikan_harga_air.JPG

iNi cerita pasai mantan Ketua pemuda PAS Kedah.... cerita dia depa dok kata riuh jugak laa kot Sg Dedap Yan sana nuuu.... dia nie ada masalah sikit dgn Azizan tapi yg jadi masalah besaqnya dia marah Azizan tapi PAS yg dia nak jatuhkan sebab dok jadi duri dalam daging kot kawasan dia nuu... nie ada sikit komen dari sahabat kat blog depakata jadi hgpa pakat2 pikiaq la nooo....

Najib Fahmi...kahkah..Dah lama dah gertak nak masuk UMNO,jadi ke tak,tak tau kali ni..dulu mintak nak bertanding kawasan Guag tak dapat..gertak!patut la, kenduri kawin, 3 bulan lepas Jamil Khir dtg rumah baru dia..rumah banglo 3 tingkat...kalau lalu jalan Yan,boleh la tengok rumah super besar dia.. rumah bumbung hijau,bertentang dengan Caltex,Caltex berhampiran Sek. Keb. Sg. Dedap..

Tujuan Najib Fahmi nak masuk UMNO bukan sebab Pas,tapi sebab dia ada masalah peribadi dengan Us.Azizan. Ingat!!!masalah peribadi!! So,nak dipendekan cerita..dia kena cari jalan utk meneruskan karier politik dia,dia tau selagi ada Us. Azizan selagi tu dia tak boleh pi jauh. Maka,dia belagaklah hero, mencari kesalahan Azizan..

Menabur fitnah kononnya Azizan tak membantu sekolah agama rakyat..ataupon dengan makna tersirat tak membantu sekolah pondok dia i.e Pondok Pakya..Nak bantu cammana lagi Aji oi.. Yang kerajaan negeri bayaq gaji 12 org cikgu pondok hg tu natang apa..gaji RM1800-RM2400 per month natang apa..setaun dah jadi banyak mana.. Jangan dok jeles takat RM15 ribu hingga RM46 ribu setahun yang disumbangkan kepada 21 buah SAR yg lain..gaji cikgu sekolah depa kerajaan Kedah tak bayaq..

Masuk UMNO la senang Najib oi,nu budak ALUMNI sekolah hang pon ada, anak pak long Baharom..Nak hukum,hukum dengan adil la Aji oi..nu orang Kampung Sg. Dedap dok nak pulau hang,hang tak sedaq g ka..pi masuk Umno cepat sikit..

DEPA KATA SENARIO POLITIK KEDAH

http://1.bp.blogspot.com/_2F9nTcAJr7c/Sm_wQTsmOdI/AAAAAAAAHwI/t17sjD5Dmxw/s1600/kedah+umno+pas.gif
SENARIO POLITIK KEDAH.
ORANG RAMAI TAK BERAPA YAKIN DENGAN DATOK BASHAH
FEDERAL UNDI BN KERANA DATO NAJIB.
STATE MASIH BELAH BAGI.DENGAN BANYAK AKAN PANGKAH PAS
DATOK BASHAH DILIHAT TAK BERMAYA
SEBAGAI TOKOH POLITIK UMNO KEDAH

DEPA LA KATA..
KAWE HABAQ JAA...!!

Tuesday, August 2, 2011

Betulkah UMNO Pejuang Melayu..Kerusi Menteri Bukan Melayu makin bertambah tapi yang Melayu dok statik jee...adil kee mcm nie..??

copy paste depa kata dari satu blog sahabat...

" Kerusi menteri bukan Melayu dalam kabinet semakin bertambah. Manakala kerusi orang Melayu atau Islam terus statik dan tidak mustahil semakin berkurang "

Tak apa. Bagi jangan tak bagi. Orang melayu tak perlukan kerusi. Orang melayu sembahyang sambil duduk, makan juga sambil duduk bersila .. so apa perlu itu kursi.

Lu orang tengok berapa baik hati orang melayu melalui Umno.

MIC Annual Convention .. Umno kasi 1 jawatan menteri penuh.

MCA bila pulak mahu buat Annual Convention ? Berapa jawatan menteri
penuh mahu minta ?

Gerakan punya Annual Convention bila ? Tak mahu minta jawatan menteri penuh ker ?

Lu orang fikir baik2 no. Parti lu orang kalah teruk dalam PRU 12, yang satu kerusi tak menang pun ada, tapi masih boleh jadi menteri.

Itu semua berlaku kerana Umno yang jadi ketua dalam BN. Kalau dalam PR lu orang tak rasa lah .. kalah pilihanraya .. nak jadi tukang sapu di pejabat PR pun mereka tak terima.

Tapi bila duduk dalam BN .. kalah pun lu orang masih boleh jadi menteri .. so apa nak takut .. bertanding saja lah .. jangan fikir kalah atau menang lah.

Kita minta jangan terlalu ultra kiasu sangat lah. Ingat lah melayu sudah banyak berkorban untuk lu orang :

1. lu orang sure ada peluang menang jika bertanding dalam kawasan majoriti melayu, kerana orang melayu (ahli Umno) 100% sure undi punya apa.

Tapi kalau Umno bertanding dalam kawasan bandar yang bukan melayu majoriti, lu orang agak boleh menang ker ? Kenapa tidak kita cuba pada PRU 13 nanti. Cakap setia kawan saja tak cukup, kita mahu tengok bukti.

Umno saja yang banyak membuktikan semangat setia kawan. Tapi lu orang tak ada apa bukti yang kita boleh percaya. Lu orang bila2 saja boleh buat U Turn.

Bukti U Turn, PRU 12 kerana lu orang U Turn .. BN hampir2 mati lemas lor.