Tuesday, May 24, 2011

Ini dia 6 Ketua Bahagian UMNO KEDAH yang depa kata tak ada Quality..!!!

http://4.bp.blogspot.com/_sDHQWqABwwE/THD36ur7IzI/AAAAAAAADrY/X0AM1x20VkI/s320/umnomampus.jpg
Ini aku ambik jugak dalam komen2 di blog UMNO dimana depa meluahkan keterbukuan dalam hati depa pasai pimpinan depa... jadi aku ambik buat tatapan hangpa....

aku rasa kalau UMNO Kedah dok goyang kaki macam la ni dan masih dok bertokak sesama sendiri alamat macam sedekah pada PAS lah.Dalam bahagian UMNO sendiri pun teruk.Ketua bahagian tak ada qualiti seperti:

1.Sungai Petani
2.Kuala Kedah.
3.Padang Serai.
4.Baling.
5.Jelun
6.Merbok


UMNO Kedah mandom dan lena.Terutama Pemuda,wanita PU3.Apa yg depa buat,.......

BILA DAH TAU BENDA NIE... HABIHHH PAS NAK BUAT APA..????

Depa Kata Isu Pungkoq dah berjangkit kat UMNO Padang Serai.. betoi ka..??

dari depakata.co.cc

http://4.bp.blogspot.com/-E3oIP-TG_0k/TdvdXgQUCPI/AAAAAAAAE9o/EvFmhU5Qi9c/s1600/2011-05-25_003018.jpg
Ini gua ambik dalam satu komen kat blog UMNO di mana depa dok bahas pasai isu Ketua UMNO Padang Serai terpalit kisah pungkoq... entah laa...tak tau kat hangpa laa nak olah macamana... tu la syok sangat dok kata kat ANWAR last dalam kelambu sendiri pon dah terkeluaq cerita dah.....

Monday, May 23, 2011

Depa Kata Paip Ayaq UUM dah start bocoq dah..!!!

Oleh: Muhammad Sanusi Md Nor (Setpol MB)

gambaq hiasan

Sejak UUM senyap, saya pun senyap! Tup-tup malam Rabu lepas kawan di SADA telefon, paip UUM dah meletup-letup tak dapat tampung kemasukan air seperti yang diminta, 13 juta liter padu sehari. Bila loji Padang Sanai mula beroperasi pada 15hb, kawasan yang ada masalah dulu banyak dah selesai. Oleh kerana orang-orang besar UUM dan lajak cakap sebelum ini bahawa depa tak ada masalah dari segi infra, yang bermasalah ialah SADA, maka bila paip meletup, cepat-cepat depa kata mantainance biasa saja! Meletup tempat lain kot??! Alah bang...semua orang tau... upgrade lah! Jangan malu-malu! Orang kat luar ni nak senyum saja. tak kata apa-apa pun. lain kali jangan pakai baju UMNO untuk tadbir institusi macam UUM.

Haaaa...jangan tak tau pulak! KPT sudah merayu untuk kurangkan cukai tanah UUM...kan ramai dok kata Kerajaan Pusat tak berduit sekarang ni, terpaksa merayu dari Kerajaan Negeri untuk kos serendah RM1.7 juta... kecik laaa kalau nak banding dengan income dan pertumbuhan yang diwar-warkan... nak syarah apa lagi...bajet 300 juta setahun pun tak cukup nak bayaq cukai tanah. Menteri Pengajian Tinggi tentu kena belasah dalam mesyuarat kebinet nanti...tunggu laaaaa!