Monday, April 29, 2013

Benarkah Jamil Khir mengguna jentera bantuan dari 'pusat' untuk berkempen di Jerai..???

Tu dia aihhh semakin panas nampaknya sekarang nie.. depa dok sembang macam-macam dengaq katanya kawan nie tokak kawan tu calon nie kibas calon tu ketua nie tak puas hati kat ketua tu...

Apa yang kami dapat lanie depa dok bercerita kata berkenaan calon Jerai yang jadi menteri tuu.. Jamil Khir... dia nie depa kata dok usung kenderaan rasmi dari JAKIM, JAWI & MAIWP untuk kempen politik beliau di Jerai. Beliau kan menteri agama dari jabatan Perdana Menteri..

Depa kata dia dah usung staff dari jabatan-jabatan agama nie lebih kurang dekat 80 orang yang kena mai berkubu dnegan dia di Jerai sana. Bila nak sembang bab duit pulak tok sah dok kira laa..dengan bujet RM70juta dari Najib turunkan untuk Kedah dan satu Parlimen dapat lebih kurang 6,7 juta berdasarkan keluasan Parlimen.. itu belum campoq lagi dengan duit dari Yayasan Taqwa untuk dana-dana beli buku-buku agama, risalah-risalah serta pemberian elaun khas untuk tok imam, tok siak, tok bilal serta AJK masjid yang terlibat.. untuk program jelajah pilihanraya dia di Jerai.


Kos yang depa dapat tak boleh dianggarkan banyak mana kerana duit bagi depa nie keluaq masuk macam ayaq mengaliaq.. nak bayar kos loyar masa dok hingaq kata dia makan duit zakat yang mana suruh Pej Jab Zakat MAIWP bayar kos guaman dia kes lawan dgn Anwar Ibrahim dulu.

Hangpa tunggu la rasanya macam-macam lagi depa nak bagitau nie..kami cuma habaq saja...jadi hangpa pandai-pandai la nak pilih sapa lepas nie...bukan apa takut salah pilih merana kita semua nanti....

No comments:

Post a Comment